Buurtgezinnen.nl Weert

Buurtgezinnen.nl Weert heeft als doel gezinnen met elkaar in contact te brengen om elkaar te helpen en ondersteunen bij de zorg voor de kinderen. Niet iedereen heeft de mensen om zich heen die kunnen bijspringen. De coördinator in Weert, Marion Heijmans komt, na aanmelden via onze website, langs om kennis te maken en uit te leggen hoe het werkt.  

Er zijn altijd vraaggezinnen welkom die steun kunnen gebruiken. De steun die je kunt vragen kan van alles zijn: “Een plek waar je kind kan spelen zodat jij even op adem kunt komen of met een ander kind van je bezig te kunnen zijn. Hulp bij het maken van huiswerk, een rustige plek elders om het huiswerk te kunnen maken. Samen leuke activiteiten ondernemen met jullie kinderen. Soms wordt er ook gelogeerd zodat ouders eens kunnen bijkomen of klussen in huis wat met kinderen erbij niet lukt, meegaan naar ouderavonden op school, meegaan naar een club van je kind etc. ”. Er is heel veel mogelijk.

Én we zoeken steungezinnen die minimaal een ochtend, middag of avond in de week de steun wil bieden aan het vraaggezin. Steungezinnen genieten van hun taak en we zorgen ervoor dat het vraaggezin ook past bij wat jullie willen en kunnen bieden.

We laten gezinnen die bij elkaar passen kennismaken en samen bepalen jullie of er een klik is. Als jullie beslissen dat jullie een koppel willen zijn worden er afspraken gemaakt over welke activiteiten ondernomen gaan worden. Dan gaan jullie samen aan de slag om er een mooi en fijn contact van te maken. Buurtgezinnen.nl trekt 2 jaar met jullie op om te horen of alles goed gaat en jullie het fijn hebben met elkaar.  We volgen ook of de gemaakte steunafspraken nog goed zijn, uitgebreid of aangepast moeten worden. We proberen om af en toe een leuke activiteit te organiseren waar we elkaar kunnen leren kennen en plezier kunnen hebben met de kinderen en met elkaar. 

Goede ideeën zijn altijd welkom. Neem gauw een kijkje op: www.buurtgezinnen.nl

Als er nog vragen zijn mag je me mailen op marion@buurtgezinnen.nl of bellen: 06-53893406

Een prachtig voorbeeld: https://www.buurtgezinnen.nl/wp-content/uploads/2018/04/DDL-20-04-18.pdf

 

%d bloggers liken dit: