Nieuw sociaal digitaal buurtplatform: HOPLR

Foto’s bekijken we tegenwoordig op Instagram. Via Facebook en WhatsApp staan we voortdurend in contact met onze vrienden. Maar onze buren kennen we vaak niet en we maken ook niet gemakkelijk contact met ze. Dat kan nu met Hoplr, een reclamevrij online buurtplatform, waarop je vanaf nu je buurt en je buren kan vinden en dingen met elkaar kan delen.

Wat is Hoplr?

Hoplr is een gratis gesloten sociaal netwerk (https://www.hoplr.com/stad/weert) voor buurten. Het netwerk focust op sociale interactie tussen inwoners en hun betrokkenheid binnen de buurt. Hoplr buurten zijn geografisch afgebakend en gesloten voor de omliggende buurten. In tegenstelling tot de meeste sociale netwerken is Hoplr vrij van reclame. Zo beschermen zij de privacy van hun gebruikers en is er geen commercieel gebruik van data.

Hoe werkt Hoplr?

Op het platform kun je berichten plaatsen en met elkaar in gesprek gaan. Je kunt ook een oproep plaatsen of een vraag stellen aan je buren. Punt Welzijn doet mee aan Hoplr om buurtgericht berichten te plaatsen over bijvoorbeeld buurtprojecten en nieuwe initiatieven. Ook wordt het  gebruikt om de buurt te informeren, mee te laten denken over nieuwe ideeën en om onderling contact te stimuleren.

Organisaties zien de onderlinge buurtberichten niet. Het buurtnetwerk is dus vooral van buren en buurten.

Hoe kan ik me aanmelden?

Download de mobiele app of

  1. ga naar https://www.hoplr.nl en vul je adres in
  2. geef de buurtcode in: Q2PNQ
  3. schrijf je in voor de buurt

Voor meer informatie over Hoplr kijk op www.hoplr.nl.

 

Wat betekent dit voor de andere communicatiekanalen in de wijk?

Uiteraard blijft onze facebookpagina in de lucht voor het delen van berichten en foto’s. Ook onze website en wijkkrant blijven belangrijke bronnen om informatie over onze wijk te delen. HOPLR is gewoon een extra medium om als buurtgenoten met elkaar in contact te komen.