Update van jullie buurtpreventieteam

Beste wijkbewoners,

 

Wat zitten we toch in een vreemd en hectisch jaar. We hopen dat het goed gaat met iedereen en dat je verschoond blijft van dit akelige virus.

Buurtpreventie Molenakker houdt nauw contact met politie en gemeente voor wat betreft de veiligheid binnen de wijk. We prijzen ons gelukkig dat we in een prachtige wijk wonen waarin gelukkig weinig gebeurt. Vandaar dat het ook zo rustig is binnen de WhatsAppgroepen. Onze wijkagenten hebben uitgeplozen welke inbraken er hebben plaatsgevonden tussen 1m januari 2020 en 1 juni 2020. Dit naast het feit dat de politie het momenteel razend druk heeft met betrekking tot corona en nu weer al die demonstraties.

 

De zomervakantie staat voor de deur en juist nu moet men weer alert zijn. Aan het begin van de coronacrisis zagen we een duidelijke trend. Ook de woninginbrekers bleven binnen. Inmiddels hebben ook zij hun beroep weer volop opgepakt.

Ondanks dat kunnen we stellen dat er geen uitschieters te zien zijn in de cijfers. We zien wel een landelijke trend inzake whatsapp oplichting en voertuigen criminaliteit. Diverse wijken hebben hieraan aan verschillende keren aandacht geschonken op hun facebookpagina.

 

Hier volgen de cijfers vanaf 1-1-2020 tot 1-6-2020, m.b.t de inbraken per wijk:

 

Altweerterheide: Geen woninginbraken.

Biest: Geen woninginbraken.

Boshoven: 11 inbraken waarvan 9 op een vakantiepark. De twee overige inbraken vonden beiden plaats in februari, op dezelfde zaterdag avond, via de achterzijde, middels braak van een raam. Zover bekend werden er sieraden en geld weggenomen.

Groenewoud: 1 inbraak in februari, tussen 07.00 en 22.00 uur, via de achterzijde door een deur te forceren. Er werden sieraden en geld weggenomen.

Laar/Hushoven/Laarveld: Geen inbraken.

Leuken: 1 inbraak in februari, tussen 09.00 en 22.00 uur, via de achterzijde door raam en deur te forceren. Er werden sieraden en geld weggenomen.

Molenakker: 2 inbraken. 1 inbraak in februari, tussen 20.00 en 21.00 uur, achterzijde via een geforceerd raam. Er werd een scooter/brommer weggenomen. De andere inbraak vond plaats in mei in de nachtelijke uren van zondag op maandag. Via de voordeur die werd geopend door te flipperen werden de autosleutels bemachtigd en de auto weggenomen.

Stramproy: Geen inbraken.

Swartbroek: Geen inbraken.

Tungelroy: 1 poging tot inbraak via de voorzijde.

 

TIPS voor de komende periode:

——————————————

De vakantieperiode gaat weer van start en dat betekent ook hoogseizoen voor de inbrekers. Dit is dus de kans om iedereen weer even op scherp te zetten.

Ook zien we de trend dat er voertuigen worden gestolen of leeggeroofd. We zien dat vaak dat de sleutels worden gepakt uit de gang en dat men al flipperend binnenkomt. Je voordeur op nachtslot is dus belangrijk. Verder heeft men het voorzien op elektronische sleutels. Dit signaal kan men vaak klonen. Zeker als de sleutels in de gang liggen bij de voordeur. De elektronische sleutel op een andere plek bewaren is dus wenselijk.

 

Verder de tip om waardevolle spullen als sieraden en geld te bewaren in een kluis die verankerd is aan een muur. Heeft men dure sieraden? Maak er foto’s van! Soms treffen we sieraden aan die niet meer te herleiden zijn naar een woninginbraak. Foto’s helpen bij een aangifte.

 

Overlast en vernielingen bij de Montessorischool

_______________________________________

Onlangs berichtten wij op onze Facebookpagina, mede namens de school en de politie, dat er geregeld vernielingen werden gepleegd op de Montessorischool. Dit bericht is massaal gelezen en gedeeld. Top allemaal! We zijn verheugd te kunnen vertellen dat er vanaf het moment dat iedereen zeer alert is geworden er geen vernielingen meer zijn geweest. Dank jullie wel allemaal voor de medewerking. Alles wat we samen doen werkt!

 

Wij wensen iedereen een fijne en rustige maar ook veilige vakantie toe.

 

Met vriendelijke groet,

 

Réni Peeters – Beheerder

Karin Duijsters – Coördinator – Buitenwiek en omliggend

Michel Collignon – Coördinator – Achtkantmolen en omliggend

Vincent Frenken – Coördinator – Houtzaagmolen en omliggend

Roel van der Heyde – Coördinator – Korenmolen – Poldermolen en omliggend

Thom Cremers – Coördinator – Standaardmolen – Stellingmolen en omliggend

Marcel Bergmans – Coördinator – Windmolen – Graanmolen en omliggend